onsdag 22 april 2009

Lappsjuk!

RSMH-Näckrosen får man lätt intrycket av att vi alla är post-it-fascister när det i själva verket bara är en av oss (mer eller mindre, sju inklusive hundarna) fem kontorsråttor som har denna aningens udda dragning. Ibland går vi skattletarjakt och försöker hitta den allra dummaste eller mest onödiga lapp. Det är nu alltså inte så att det bara sitter EN lapp här och var där det kan behövas. Det fullkomligt kryllar av dem! Det är post-it-lappar ovanpå andra post-it-lappar, som till exempel på brevfacken. Översta facket är märkt med "räkningar", mittersta med "inkorg" och den nedersta var fram tills alldeles nyligen märkt med EN post-it-lapp med texten "under arbete". Tydligen var denna information inte nog utan har nu kompletterats med ytterligare en post-it, med texten "under arbete 2009". pärmarna räcker det inte heller med att ha en etikett på utsidan, utan hela registret ska helst stå på pärmryggen - skrivet på ihoptejpade (gissa vad?) post-it-lappar. En lång remsa blir det oftast. Det senaste fyndet var på en kopp som jag hade lagt ner i akvariet då jag tyckte lite synd om fiskarna för deras minst sagt ostimulerande miljö en gång i vintras. Inte minst var detta roligt eftersom det var en kopp Axel fått i present en gång =) (Moahaha!) När vi kom till kontoret i måndags satt det alltså en lapp även på denna kopp som nu stod på skrivbordet; "Jag är ordentligt rengjord. Snälla lägg inte i mig i akvariet igen." Tilläggas bör att detta är en kvinna på 50+ vi talar om.
Ytterligare ett fynd gjordes när Mrs Post-It var på semester och vi passade på att röja iordning (och ta bort inte mindre än ett 30-tal lappar minst). På anslagstavlan satt denna lapp: För er som undrar vad det står (till saken hör ju att det tar ett bra tag att försöka tyda texten på alla små pappersbitar) så kan följande läsas: "Vems lappar? Spara el slänga?" Eh ja, vad svarar man på det??? Just den valde vi att inte lämna något meddelande tillbaka på, men däremot så har vi gjort det vid senare tillfällen, både då vi hittade en "för gammal! Köp ny"-lapp på tip-exen och en "tejpen är slut" på tejphållaren. En av de svarslappar vi satte var "ska fundera på saken", som vi idag hittade på stackars Ola efter att han varit under skrivbordet och checkat läget. Första tanken: Har hon varit på honom nu också?!? Men nej, hon hade bara slängt alla våra lappar och låtit sina sitta kvar. Och tur var väl det, för hade hon post-it:at in mina hundar hade jag nog stoppat ner ett par lappar hyyyfsat långt ner i halsen på henne! Där går gränsen!
Nedan: Fenix och Ola på skogspromenad i Slättadamm med mig och Emma innan dagens styrelsemöte.
Snygging nr. 1! Snygging nr. 2!
Vååår!
Ikväll har Emsan och jag varit i Hällsvik och bakat inför helgen. Fortfarande kvar här, ska passa på att sova i de sjuuukt goa sängarna här när mamma och pappa är i Portugal!

3 kommentarer:

  1. Vet du om att du är en av de mest underbara och begåvade människor jag känner. Så träffsäker att man blir rädd. Kanske skulle du börja skriva på allvar? Du är bara så bra, skrattade högt!!!!!
    kramis Tove

    SvaraRadera
  2. Coolt skrivit om en viss person. Känner allt för väl fenomenet post-it ;)

    btw fler Karisma bilder.

    SvaraRadera